Karperkoppelwedstrijd 2023

Halverwege juni vond deel 1 van onze karperkoppelwedstrijd plaats onder warme en lastige omstandigheden. Bij aankomst was het nog lekker bewolkt en niet te warm. De deelnemers werden door sponsor Hengelsportmekka uit Eelde verrast met een aaspakket. Na de koffie en de stekloting kon iedereen naar de stekken toe. Na een paar uur wist Reinald op zuid een zeelt te vangen maar na nog een zeelt bleef het hier op zuid voor de rest van de wedstrijd bij. Ook op noord waren de vissen vrij passief maar het eind van de dag wisten Jesse en Marijn elk een vis te vangen tot 11.2 kg. Op stek 1 bij noord werd nog een huwelijk voltrokken en daar waren de deelnemers getuige van. In de nacht kwamen Ruben en Mark met beide een vis waarvan de grootste iets meer dan 13 kg woog sterk opzetten en in de ochtend kon stek 3 op noord ook een vis verwelkomen. Helaas bleef het bij slechts 5 vissen over de hele wedstrijd.

Eind september vond deel 2 van de karperkoppelwedstrijd plaats. Op noord werden vrij snel door verschillende koppels vis gevangen maar daarna was het de beurt aan zuid en bleef het op noord verrassend vrij stil.

In de nacht wisten Ruben en Mark op zuid een mooie schub van 13.5 kg te vangen. Dit was de zwaarste vis van de wedstrijd en werd beloond met een jaar gratis lidmaatschap. Ook wisten ze met deze vis de 1e plek te bemachtigen. Jesse en Marijn werden tweede en Jeffrey en Jaimy pakten de 3e plaats.

Met in totaal 12 vissen waren de aantallen wat minder dan we de afgelopen jaren gewend waren. Het gemiddelde gewicht van bijna 10.5 kg was wel goed te noemen. Na de wedstrijd was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle koppels gingen naar huis met een waardebon gesponsord door Hengelsportmekka uit Eelde van vd Bijl constructies. Tevens was er tijd voor een hapje en drankje.