Bestuur

Voorzitter:                Gerard Wolters

Al van jongs af aan ben ik lid van onze club. Sassenhein is voor onze familie een begrip! Mijn grootvader heeft mij op de Noordplas het karpervissen bijgebracht en ik ben nog steeds een verwoed visser, vooral op karper maar ook op de snoek en de baars. Na mijn studietijd zijn we naar Gouda verhuisd maar ik ben geregeld in Haren. Niks is mooier dan in deze drukke tijden met een tentje aan de waterkant te genieten van al het moois dat onze twee plassen te bieden hebben. Dat mag nooit verloren gaan!

 

 

 

Secretaris: Mark Tent

Toen ik een jaar of 8 was ving ik mijn eerste karper in een kleine vijver aan de Kerklaan in Haren. Alle kleine visjes die ik daarvoor gevangen had waren ineens niet meer zo interessant. Vanaf ongeveer mijn vijftiende ben ik lid geworden bij Sassenhein, sindsdien vis ik regelmatig op beide plassen. Tegenwoordig spreekt het vissen op snoek en snoekbaars mij ook zeer aan, in de wintermaanden vis ik dan ook geregeld met kunstaas op zowel de Noord- als Zuidplas van Sassenhein. Sassenhein is voor mij een uniek gebied met mooie natuur en rust, daarnaast is het zeer gezellige vereniging! Hierdoor hoefde ik ook niet te twijfelen toen mij gevraagd werd een functie binnen het bestuur te bekleden.

 

 

Penningmeester: Koen Warmels

Ik ben sinds 1997 lid van onze vereniging en ben hier ook vaak langs de waterkant te vinden al dan niet om te vissen. Het vissen zelf doe ik het liefst op karper, maar daarnaast ga ik ook wel eens met de matchhengel aan de slag. Gelet op de prachtige omgeving waarin onze wateren liggen wil ik er graag aan bijdragen dat hier op een goede, rustige en verantwoorde manier kan worden gevist op mooie vissen die er in onze wateren zwemmen.
Naast de financiën houd ik mij binnen de vereniging ook bezig houden met de karperkoppelwedstrijden en zal ik tevens proberen de facebookpagina up-to-date te houden. Mochten jullie mooie foto’s voor deze pagina hebben houd ik me van harte aanbevolen. Tot langs de waterkant.

 

 

Algemeen bestuurslid:               Ronald Venema

Al van jongs af aan was ik betoverd door de wereld die zich onder het gespiegelde wateroppervlak bevind. Op mijn vierde kreeg ik mijn eerste hengel en sinds die tijd ben ik niet meer weg te denken van de waterkant. Net als ieder kind begin je met voorntjes, baarsjes en de incidentele brasem en jarenlang besteedde ik zo al mijn vrije tijd aan het vissen. Ik moet rond de twaalf zijn geweest dat ik een speciale uitgave van de beet kreeg met een heel artikel over penvissen en was verkocht, ik moest en zou vissen op karper. In de parkvijvers van Hoogezand had ik al vaker karpers aan de oppervlakte gezien en gewapend met witbrood en een 3mtr holglashengel ging ik op een zomerochtend op pad niet wetende dat ik een uur later een 15kg+ vis zou hebben liggen op mijn jas (had toen nog geen mat). Intussen zijn we 27 jaar verder en ik vis nog steeds met heel veel plezier op karper (snoek in de winter) en geniet van alle facetten die er mee te maken hebben. Binnen het bestuur houd ik me  bezig met onderhoud van de beide plassen en zal derhalve ook vaak aan de waterkant te vinden zijn. Mocht je me tegenkomen en je hebt vragen en of opmerkingen over of voor de HC schroom niet om me aan te spreken, het bestuur zit er tenslotte door en voor zijn leden.

Vice-voorzitter:
Sander Kat

Een jaar of zes zal ik zijn geweest toen ik mijn eerste voorntjes ving. Als klein jongentje had ik het geluk dat ik aan een vijver woonde. Ik weet nog goed dat ik op een mooie voorjaarsdag van mijn ouders mijn eerste werphengeltje kreeg. Nog geen 2 uur later lag er een snoekbaars op de kant van ruim 90 cm.! Ongelofelijk! Ik stond te springen van verbazing. Ik en ook mijn ouders hadden er geen idee van dat er zulke grote vissen in de vijver achter ons huis zaten. Ik was natuurlijk direct verkocht. Na in mijn jeugd voornamelijk op roofvis te hebben gevist, begon ik mij rond mijn twaalfde te interesseren voor het karpervissen. Ik was dertien jaar toen ik voor de eerste keer op Sassenhein viste. Dat jaar ving ik mijn eerste karpers op de noordplas. Na nog 2 jaren fanatiek vissen op de noordplas ondekte ik de zuidplas. Een prachtig water met fraaie sterke vissen in een fantastisch mooie omgeving. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en nog steeds vis ik met heel veel plezier op de plassen van Sassenhein. Vanwege mijn visserhart, mijn interesse voor natuur en buitenleven en mijn verbondenheid met Sassenhein heb ik mij beschikbaar gesteld als algemeen bestuurslid en als beheerder van de leden-administratie. Inmiddels ben ik benoemd tot vice-voorzitter. Samen met de andere enthousiaste bestuursleden zetten we ons in voor een verantwoord en duurzaam clubbeleid, waarin de visplassen, de omliggende natuur en de leden onze aandacht hebben.

Algemeen Bestuurslid:
Erik Bos

Vanaf jonge leeftijd al aan de waterkant te vinden om in 1998 lid te worden van Sassenhein waarna ik mij ben gaan richten op het karpervissen. Ben regelmatig aan de waterkant van de Zuidplas te vinden, jacht maken op haar bewoners of wandelend genietende van de natuur. Doordat een groot gedeelte van mijn leven zich rondom de plassen van Sassenhein afspeelt wou ik graag wat betekenen voor de club in haar moeilijke periode, dit heeft dan ook geresulteerd in mijn huidige bestuursfunctie.

 

 

 

Algemeen Bestuurslid: Martin Boer

Al een aantal jaren ben ik lid van Sassenhein. Ik vind het heerlijk om een aantal dagen aan de waterkant te zitten en op die manier verschillende vissen te belagen. De afgelopen jaren heb ik me ook met het onderhoud en alle zaken die daarmee samenhangen bemoeid. Tevens ben ik als controleur en lid van de S.O.C. al actief betrokken geweest bij de vereniging en sinds 2017 dus ook als bestuurslid. In het bestuur zal ik me naast de dagelijkse gang van zaken ook bezig houden met het onderhoud.

 

 

 

 

Algemeen Bestuurslid: Erwin Pietersen

Als klein jongetje zoals velen met een vaste stok en werphengel van de plaatselijke dierenwinkel begonnen met vissen. Rond mijn 15e ging ik voor de eerste keer met een neefje van mij mee karpervissen op een vijvertje in Assen. Deze dag vlogen de wasknijpers die functioneerden als hangers mij om de oren en we wisten 10tallen karpers te vangen. Ik was meteen verkocht en deze prachtige hobby is inmiddels uit de klauwen gelopen. Ik vis graag vanaf de kant en vanuit de boot op karper en roofvis. Ik heb zelf veel plezier dankzij de plassen in Haren  en  met mijn bijdrage binnen het bestuur wil ik het mede mogelijk maken dat andere vissers dit ook ervaren en blijven ervaren.